pátek 10. dubna 2009

Výlet Bobule

Film Bobule jsem viděl čtyřikrát. Ne, že bych si ho vždycky někde pustil. Spíš jsem byl na správném místě ve správnou chvíli. Jak jsem zjistil, u diváků jde o film poměrně kontroverzní. Jedněm se líbí, druzí ho odsuzují. Zlatý střed asi neexistuje. Mně a mojí drahé polovičce se líbí. Kouzlo oblasti, ve které byl natáčen se podařilo přenést i na plátno. A jedno z těch kouzelných míst nás lákalo k návštěvě už dlouho. Jde o kapličku na Hradišťku poblíž Velkých Bílovic. Když jsme pomocí těchto stránek našli na onom místě i kešku, nebylo co řešit.
V poledne jsme vyrazili z Brna a díky D2 jsme byli brzo na místě činu. Nejprve jsme odlovili kešku přímo ve Velkých Bílovicích. Počasí přálo. Slunce hřálo jak v létě. Popojeli jsme pod kapličku. Sice k ní vede cesta až nahoru, ale nepodařilo se nám na poprvé najít, která to je, takže jsme odstavili auto pod kopcem na malé polní cestě a šplhali nahoru. Ale stálo to zato. Kešku, která zde je, nebyl problém odlovit. Z místa je pěkný výhled a všem můžeme návštěvu doporučit. Hlavně na kole to musí být parádní.
Když jsme se vrátili k autu, zjistil jsem, že mám stažené okénko u řidiče. Prostě jsem ho zapomněl zavřít. Kolem chodili místní vinaři, ale nechali to bezpovšimnutí. Asi dobrý kraj :-D
Tak jsme popojeli k další kešce věnované trošku netypické stavbě. To už byl náš poslední odlov a následovala cesta domů.
Sice to byl jen krátký výlet, ale do krásného kraje. Takže se zase vrátíme...třeba na kole.

Pár foteček ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat