sobota 21. června 2008

Na větvi

Dnes jsme se vydali do oblasti Kohoutovic odlovit jeden restík a současně odlovit něco nového. Hned nás zaujala cache s názvem Na větvi, která se honosila pěti hvězdičkami obtížnosti. A když jsem zjistil, že je na stromě, bylo jasno. Tuhle musíme mít. Zvlášť po úspěchu u Nanutanda.
Najít samotný strom nebylo vůbec těžké. O to těžší bylo nalézt cache samotnou. Vyškrábat se na strom nebyl problém ani pro 176cm vysokého člověka. Povylez jsem na strom, abych zrekognoskoval terén. Pár úseků bylo docela blbých, ale lezecky žádný větší problém. Když už jsem se dostal dost vysoko a cache pořád nikde, rozhodl jsem se, že si pro pocit klidu a jistoty vezmu aspoň odsedák. Vrátil jsem se proto dolů a vylezl si nahoru ještě jednou. Nabízely se 2 možnosti kudy lézt. Usoudil jsem že autor není sebevrah a lezl po silnější části stromu, což se vzápětí nepotvrdilo. Ale aspoň už jsem cache viděl. Vrátil jsem se tedy níž a pokračoval na užší část stromu. Ke kešce mi chyběly možná 2 metry, ale ty jsem odmítl absolvovat. Výšky se není třeba bát, ale větvi, po které jsem měl tento artistický výkon ukončit, jsem odmítl věřit. Autor byl jistě odvážný člověk, ale nemyslím si, že podstupovat takové riziko kvůli jedné čárce má smysl. Pro mě ne. Stačí mi to v práci :-)
Takže jsem si pěkně zase slezl dolů a rozloučil se s jednou pětkou. Doufám, že nebudu muset jednou na fóru GC.cz číst o tom, jak se pod někým zlomila větev.
A pro ty, co si nechávají od odvážných spolukolegů posílat cache dolů, aby zalogovali mám jen jedinný vzkaz: Hanba Vám! Raději nemít než se takhle ztrapnit.
Ale to už je na jiný článek... možná jindy.

Autorovi cache děkuji za pěkný zážitek. Protože o tom přece geocaching je.

2 komentáře:

  1. Ano, jsem trapny a nebojim se to priznat. chipoliny asi jeste nepoznal kouzlo skupinoveho lovu, kdy se to zvrhne v prima zabavu na nekolik hodin. fotrik :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Kouzlo skupinového lovu může být zachováno i bez připsání čárky. Bohužel spousta kačerů má před očima jen statistiky a určitá férovost je stranou.

    OdpovědětVymazat