pátek 16. června 2017

Rekonstrukce začala

V pondělí 5.6. začala naše dlouho plánovaná rekonstrukce domu. Přestěhovali jsme se do zadní části domu, kde máme velmi malé zázemí. Spíme ve stanu a vodu na koupání ohříváme na vařiči.

Po dvou týdnech se podařilo zednikům vykopat podlahy do určené hloubky 35 cm. Přeložili překlady do dvou nových průchodů a začali škrábat omítky. Dnes nás konečně navštívil i instalatér a diskutovali jsme páteřní rozvod odpadu a přípojky. Máme trochu problém s dostatečným spádem k zadnímu záchodu. Rozhodli jsme se totiž využít bývalou kotelnu jako místnost s pračkou, sušičkou a druhým WC. Ale zdá se, že vše vyřešíme. Příští týden by již mohly být udělané odpady a pak přijde štěrk a podkladní beton s kari sítí. Uvidíme.
Náročná byla demontáž a odvoz starého kotle na tuhá paliva. Naštěstí mi pomohl soused a místní hasiči, kterým jsem na oplátku dal množství kovového odpadu. Kotel jsme odvezli k odborné likvidaci kvůli kotlíkové dotaci.

Rozpočet se zatím víceméně daří udržet. Odpadní suti je nicméně mnohem více než byl první odhad. Tipuji momentálně 80 tun oproti očekávaným 45.

Tolik první info k rekonstrukci. Doufám, že až to budu v zimě po sobě číst, bude mě již do nohou hřát podlahové topení.

Žádné komentáře:

Okomentovat