úterý 8. února 2011

Záchranka, výstava a mlýn

Tento víkend jsem měl po čase zase volno, tak jsme se rozhodli něco podniknout. Sice jsme měli doma rozdělanou práci. Stále malujeme obývák, ale to přece počká. Vyrazili jsme na sever. Chtěli jsme navštívit fotografickou výstavu mého kamaráda. A tak se taky stalo. Fajn akce. Fotografie divokých zvířat byly vystaveny v bruntálském zámku. Nádherná podívaná. Zvířata zachycená zcela nepozorovaně při své činnosti., to byla lahoda pro naše oči. Ivču hlavně dojal veliký snímek kalouse pustovky.
Z výstavy jsme pokračovali k mým prarodičům, kteří bydlí ve vesničce poblíž Opavy. I tam je na co koukat. Věnoval jsem chvilku fotografování ve starém mlýně, kde děda s babičkou bydlí. Dalo by se tam fotografovat celé hodiny, protože těch motivů je tam nespočet. Vyzařuje odtud genius loci.
Na večer jsme s Ivčou zajeli do nedalekého Krnova, kde můj kamarád, bývalý hasič, slouží u záchranky. Rád jsem ho po dlouhé době zase viděl. Přece jen vztahy z "očí do očí" by se měly udržovat. Pěkně jsme pokecali, prohlédli si sanitky a byli svědky jednoho výjezdu.  Pokud to srovnávám, tak výjezd na záchrance je mnohem klidnější než ten co máme v práci. Asi je to i tím, že záchranká nemá , na rozdíl od hasičů , povinnost vyjet do dvou minut. A taky se záchranáři nemusí na výjezd převlékat. Prostě každá profese má svoje.
Když do víkendu ještě započítám i příjemnou společnost v kolektivu rodiny (hlavně drahou tetu Ludmilu), pak můžu říct, že ty dva dny byly plné dění a hlavně pohody. 

Pár fotek z víkendu je zde.


1 komentář:

  1. To se toho dá stihnout za víkend,že?? Moc vás zdravíme a už se těšíme na další hezký víkend prožitý s vámi ve mlýně!!!L+P+M+B

    OdpovědětVymazat