pondělí 5. dubna 2010

Výlet do pralesa

From Výlet do pralesa, 3.4.2010
Protože počasí jen čím dál lepší a sedět doma je ubíjející, rozhodli jsme se po dobrém obědě u Míšiných rodičů, vyrazit někam do přírody. Rychle jsme na netu vyhledali dvě kešky, které bychom při našem výletě mohli najít, uložili je do PDA a GPS a vyrazili. Samozřejmě Max byl nadšený. Jakýkoliv výlet je z jeho strany velmi pozitivně hodnocen. Zaparkovali jsme v Lažánkách kousek od Veverské Bitýšky a vyrazili směrem k bývalé vápence, kde je ukryta jedna z kešek.Chvíli nám trvalo, než jsme našli ten správný přístup a zbavili se všudypřítomných mudlů, ale nakonec odloveno. Od kešky jsme mašírovali po zelené turistické značce do údolí Maršovského potoka, kde se Max hned vydal do vody. Jakmile uvidí v blízkosti vodu, nebo jen pojme podezření, že by tam mohla být, okamžitě odpojuje mozek a hnán instinkty peláší vytouženým směrem. My mu většinou nebráníme a jen se zalíbením pozorujeme, jak si to zvíře vyloženě užívá. Probíhá potokem tam a zpět a je na něm vidět, jak ohromnou radost z toho má.
Údolím jsme pokračovali pár set metrů a pak šikmo vystoupali a překonali hřeben. Za ním je totiž malá přírodní rezervace s názvem Slunná. A v těch místech se nachází keška Prales. Je to zajímavé místo s množstvím popadaných mohutných kmenů, kde se tyčí k nebi široké vzrostlé buky.
A pak už následovala cesta zpět k autu. Vraceli jsme se údolím severně od Lažánek a kousek před obcí se nám naskytly krásné výhlídky do okolí. Tohle místo můžeme jen doporučit.
Fotoalbum z výletu najdete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat