pátek 11. května 2007

Keš 100

Konečně jsme se dočkali první letošní společné delší dovolené a zamířili do Jeseníků. Tyhle hory prostě miluju. Letos poprvé jsme ale jeli nejenom za krásou hor, ale také odlovit nějaké vzdálené cache. Strávili jsme v horách čtyři dny. Počasí příliš nepřálo, ale stejně to byl báječný prodloužený víkend. Nebudu zde rozepisovat jednotlivé ulovené cache. Zmíním jen dvě. Další místa si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

tuhle cache jsme zařadili mezi naše best of. Je to kouzelné místo. Jak je vidět z fotek, počasí nám nepřálo vychutnat si místní rozhled, ale i tak to stálo zato. Trochu adrenalinu při výlezu na skálu a odlovení cache. Prostě paráda. Vřele doporučujeme. Pár set metrů dál najdete další cache, takže nemusíte litovat toho výstupu na kopec, který musíte nutně podstoupit. Určitě se to vyplatí.
čekala nás jubilejní stá cache. Přemýšlel jsem, kterou zvolit, aby to byla důstojná cache pro takové číslo. Vybral jsem proto nejvyšší dálnici na Moravě - Praděd. Nemám sice toto příliš frekventované místo nějak zvlášť rád, ale jako premiová cache to zní dobře. Bohužel jsme doma na tuto cache zapomněli, takže jsme si její polohu nezakreslili do mapy (nemáme dokonalé "cestovní připojení", pouze Operu mini v mobilu). Hint nenapovídal nic příliš jasného, zdálo se mi, že cache bude umístěna někde kousek pod vrcholem u "dálnice". Na tu jsme se připojili cestou ze Švýcárny. Asi logicky jsem čekal směr vlevobok k Pradědu, jaké bylo ale moje překvapení, když nás gps vedla naopak dolů od Pradědu. Cache jsme nakonec našli cca 1300m po silnici dolů od Pradědu (vzdušnou čarou cca 700m od Pradědu). To se mi opravdu nelíbilo. Je to trochu jako bych založil v Brně cache s názvem Náměstí Svobody hned před Hlavním nádražím. (Brňáci ví jak to myslím). Z místa cache nebylo Praděd ani vidět! Je to taky trochu nefér vůči cacherovi, který by chtěl přímo na vrcholu Pradědu založit cache s názvem Praděd. No, ať si to každý přebere sám.

Žádné komentáře:

Okomentovat