sobota 24. března 2007

Trochu zoufalý geovýlet

Na neděli jsem si vzal dovolenou, takže jsme chtěli mít parádní geovíkend. Začali jsme už v pátek, kdy se nám podařilo na rychlo odlovit Odvodovou cache a Koenigsfeld. Na sobotu jsme si naplánovali 5-6 kešek. Ráno (myšleno kolem 11hodin) stále pršelo, ale to nás nemohlo odradit. Vyrazili jsme kolem poledne (vlastně přesně v poledne) směrem na Studánku u buku. Zaparkovali jsme kousek nad studánkou a úspěšně absolvovali tuhle kratičkou multinu. Přímo odtud nás měla gps zavést na Pindaros vzdálenou cca kilometr. Les byl mudloprázdný a příjemně uplakaný. Brzy se také ukázalo, že dost bahnitý. Netrvalo dlouho a dostali jsme se nad studánku, kde měla být cache umístěna. Hint zněl u stromu a také rozměry cache (20x15x5cm) nevěštili větší problém. Ale ejhle. GPS nás navedla přesně na souřadnice ale nikde nic. Hrabali jsme, hledali jsme. Okruh pátrání jsme rozšířili a pak znovu a znovu. Jenomže nikde nic. Asi po půl hodině jsme si dali pauzu a nasvačili se u studánky, abychom mohli pokračovat v dalším pátrání. Jenomže ani teď se nepodařilo. V listingu je psáno 2 a půl hvězdičky, ale moc to tak nevypadá. Čas utíkal a my jsme měli v plánu jednu super multinu, takže jsme se dál nezdržovali (hodina se zdála dost na hledání) a upalovali zpět k autu.
Popojeli jsme do Útěchova, zaparkovali a vydali se za dobrodružstvím multiny zvané Holmesova mřížka. Už podle listingu a logů vypadala zajímavě. Ale sledujte co nás čekalo!
STAGE1/ tak tohle nebyl problém, místo jsme bezpečně našli, počkali až přejde mudlice se psem a nasosali potřebné informace pro stage2. Mimochodem je to parádní nápad!
STAGE2/ ani tohle nebyl problém. Na místo jsme rychle dorazili a začali řešit. Něco nám vyšlo. Zadali jsme výsledek do vzorce a vyšel nám nesmysl. Zjistili jsme že v krabičce je ještě jeden typ lístečků, které zní lehce odlišně. To nám stačilo, aby nám to docvaklo a dostali jsme se k dalšímu výsledku. Ten už vypadal dobře.
STAGE3/ vyrazili jsme cca kilometr daleko na další stage. Hledali jsme, hledali jsme dlouho a pečlivě, hledali jsme ještě pečlivěji a ještě déle. Prohlédli všechny dané objekty (podle hintu), otočili každého červíka pupkem nahoru ale nic. Usoudili jsme že je asi někde chyba. Nezbylo než se otočit zpět. Vrátili jsme se na stage2 a hledali jiné řešení. Z logiky věci nás něco napadlo. Výsledek vypadal lákavě a tak jsme se dali zase do boje. Zablácení, studení, ale odhodlaní! Tentokrát jsme prohledávali o něco vzdálenější kus lesa. Ani tady jsme nenechali červíky ležet, ani tady jsme nenechali list na svém místě. Ale nic. Pak jsme zjistili, že jsem se dopustil hříšné chyby v dosazení do vzorce. Pomalu se smrákalo. Provedli jsme opravu a šli cca 300 metrů k novému místu. Zjistili jsme, že i zde jsme již předtím hledali. Nyní tu cache ale byla, jenomže ne v objektu podle hintu ale jen tak pohozená. Ale radost jsme měli obrovskou. Čas letěl a tma nebyla daleko. Pustili jsme se do řešení úkolu. Vyřešili jsme, bohužel hint, který je v listingu nebyl s námi. Přišla další chyba.
STAGE4/ pokračovali jsme podle výsledku ze stage 3, podotýkám špatného výsledku. Dostali jsme se kamsi k plotu. Tady se všechny naše naděje rozplynuly. Byla skoro tma. S tím jsme nepočítali. Vzdali jsme dnešní boj a vrátili se zpět k autu. Ale zítra, zítra to doufám dobojujeme!!!!
Neděle 25.3.2007 - Když jsme dorazili domů, zasedli jsme ke stolu a řešili znovu úkol ze Stage3. Tentokrát už pěkně za světla a v klidu. Netrvalo dlouho a výsledek se dostavil. Vrátili jsme se také k úkolu ze Stage2 a zjistili, že jsme udělali drobnou chybu. Konečně jsme byli přesvědčení, že cache bude v neděli naše. Tím spíš, že po mailu s Mareklem jsme nabyli přesvědčení, že cache, kterou jsme našli na místě Stage3 byla ta, kterou kdysi někdo odcizil, ale i tak místo přibližně sedí. Vyrazili jsme zase brzy před obědem. Počasí bylo báječné a les plný mudlů. Ti se ale naštěstí drželi hlavních cest. Mířili jsme rovnou ke stage3 a bleskurychle nahmátli tu pravou, neukradenou. Přidali jsme k ní tu, co jsme našli my (ukradenou) a upalovali na stage4. Jenomže ejhle. Tady naše krasojízda končila. Hledali jsme ale nic. Prohrabali jsme vše, ale nic. Padla na nás maximální geoslepota. Několikrát jsme šli zpět k stage3 a zase na čtyřku ale nic. Zkleslí jsme se vraceli zpět k autu a náladu si zpravili až v Obřanech na Downtown Obřany, kde jsme vyzvedli naši první Geominci.
Pondělí 26.3.2007 - Večer následoval další kontakt s Mareklem a posléze i s Dapem a tak jsme zase zjistili, že jsme byli dobře. Prostě jen slepí. Oba výše jmenovaní nám upřesnili místo.
Dnes odpoledne jsme opět vyrazili na místo. Bylo krásně a lidí málo. Nádherná vycházka. Stage4 okamžitě nalezena. Byla jen pár centimetrů od místa, kam jsme se včera dívali. Co naplat. Cesta na finálovku už byla v pohodičce. Nejprve jsme sice vyrazili špatným směrem, ale chybu hned napravili. Nechali jsme v cache naši první geominci a vyzvedli jiný TB.
Tímto děkujeme Mareklovi a Dape teamu za pomoc a radu a autorovi také za pěknou multinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat